Україна стає більш важливою для НАТО, ніж теперішнє НАТО для України, — Андрій Осадчук

Україна стає більш важливою для НАТО, ніж теперішнє НАТО для України, — Андрій Осадчук

Українське військо зараз не просто є найбоєздатнішим в Європі, воно стало на захист світового демократичного порядку і системи безпеки. Воно демонструє безпрецедентну знуртованість, ефективність і мотивацію. Тому долучити таку силу до НАТО, перш за все, стає в інтересах самого Альянсу. На цьому наполягає заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Зараз принципово доносити нашим партнерам, що ми не просто спільно воюємо, ми спільно будуємо майбутнє. І Україна разом з теперішніми членами НАТО буде членом спільної архітектури безпеки в Європі і світі. Зараз українська армія і український народ є найбільш боєздатними з усіх західних народів та армій. Зараз Україна справді стає більше важлива для НАТО, ніж навіть НАТО для України в його теперішньому форматі», — наголошує народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, вже зрозуміло, що ні Європейська безпека, ні майбутнє міжнародних організацій без вагомої ролі України неможливе.

«Всім зрозуміло, що Україна зараз не себе захищає, а світовий порядок і майбутнє Європи, світу, міжнародних організацій і міжнародного права. Україна вже стимулювала НАТО до системного перезавантаження. Ми розуміємо, що ще рік тому, напевне, тільки США та Велика Британія були здатні воювати в повному розумінні цього слова. В більшості ж європейських країн армій, як таких, фактично не було, бо Захід недооцінив ризики. Зараз все змінюється в самому НАТО і це відбувається виключно внаслідок визнання сили українського супротиву», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини