Україна зараз реалізує все те, заради чого створювалось НАТО, — Андрій Осадчук

Україна зараз реалізує все те, заради чого створювалось НАТО, — Андрій Осадчук

Ні для безпеки України, ні для безпеки всього європейського континенту немає інших варіантів, окрім вступу України в НАТО. Адже зараз ЗСУ за сприяння союзників протистоять російській агресії, тобто виконують те, заради чого і створювався, і до чого десятиліттями готувався Північноатлантичний Альянс. На цьому наполягає заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Війна в Україні показала, що вся система міжнародного права та міжнародної безпеки, побудована за результатами ІІ Світової війни, рухнула. Вся надія на НАТО. НАТО створювалось як відповідь на продовження агресивної політики СРСР. На жаль, це фактично було продовження ІІ Світовій війни і Захід зрозумів, що немає іншого варіанту, крім створення нового оборонного союзу у відповідь на окупацію кремлем половини Європи. Так сталося, що зараз Україна своїми людьми і своїми силами реалізовує те, для чого створювалось НАТО — як противага радянській (тепер російській) системі. Бо СРСР не загинув в 1991 році: вся радянська система КДБ, НКВС, зараз ФСБ вижила, відродилася і зараз веде війну не проти України, а проти цивілізованого світу», — підкреслив народний депутат.

На думку Андрія Осадчука, саме тому Україна має долучитись до НАТО одразу, як тільки це буде можливо. І це є прямим інтересом Альянсу.

«Україна зараз стала на захист Західної цивілізації, фактично від імені НАТО. Це зрозуміло всім притомним. Немає альтернативи ні для безпеки України, ні для безпеки Європейського континенту, окрім як прийняття України в Альянс. Ми розуміємо, що поки йдуть активні бойові дії, це неможливо. Але як тільки Україна або досягне своїх кордонів, або зупиняємо гарячу стадію війни, наступним кроком має бути прийняття України в НАТО», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини