Україні час говорити свою правду і показувати силу. Для цього потрібно відстояти 5 позицій, — Леся Василенко

Україні час говорити свою правду і показувати силу. Для цього потрібно відстояти 5 позицій, — Леся Василенко

Що робити, щоб повернути Україні силу для переговорів з Путіним, — депутатка фракції «Голосу» Леся Василенко в ефірі «Політклубу Віталія Портнікова» 28 листопада:

— Україні потрібно починати говорити правду. Говорити свою правду, не боятися цього, не боятися показати силу. Тому що ми всі живемо у світі, де поважають і люблять сильних. Україні уже давно час ставати сильною.

Як ми можемо стати сильними? Ми маємо стояти на своїх позиціях. Є п'ять дуже простих пунктів.

Перше: Росія — країна-агресор. Це має бути визнано абсолютно всіма нашими партнерами і всім міжнародним співтовариством.

По-друге, має бути відновлено міжнародний правопорядок, тобто територіальну цілісність і державний суверенітет України.

По-третє, поки це не буде зроблено, мають бути санкції. Вони мають посилюватися і мають бути прив'язані до повного відновлення територіальної цілісності і державного суверенітету України.

По-четверте, має бути підготовлена консолідована претензія до Російської Федерації за всі збитки, які РФ завдала українській державі, українському суспільству, українським громадянам.

І останнє: мають бути покарані усі винні у міжнародно-правовому злочині агресії, який вчинила Російська Федерація.

Це — пункти, на яких має стояти Україна і на яких мають стояти держави, які називають себе нашими партнерами. Тому що інакше вони просто стають колаборантами агресора.

Підписуйся на нашi

ще новини