Україні потрібне негайне посилення дипломатичної роботи на міжнародній арені, — Андрій Осадчук

Україні потрібне негайне посилення дипломатичної роботи на міжнародній арені, — Андрій Осадчук

Україна має посилити дипломатичну роботу з ключовими союзниками. Тут йдеться не лише про роботу з західними політиками, а й про роботу з громадськістю цих країн, бо саме вони впливають на своїх можновладців. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Мирний план Зеленського значною мірою підтримується широкими колами і в Україні, і за кордоном. Це непогано. Але проблема в тому, що ми недопрацьовуємо весь цей порядок денний, який є. Йдеться і про триваюче обмеження як залучення, і виїзду політиків за кордон, і про обмежені можливості самої команди Банкової.

Ситуативні візити в Вашингтон — крапля в морі. Америка — не лише Вашингтон. Конгресмени і сенатори представляють свої штати і українським політикам треба їхати фізично в ці штати, з ними напряму розмовляти. Це тривала робота, без якої неможливо сформувати стійку проукраїнську позицію у Вашингтоні», — констатує народний депутат.

Критична ситуація з Великою Британією. Королівство — один з ключових союзників України, а там вже майже пів року немає українського посла.

«Ми півтора роки катастрофічно недопрацьовували в цьому напрямку і зараз не допрацьовуємо. Одного емоційного виступу президента вже недостатньо. В нас прогалини з дипломатичною службою — досі немає посла у Великій Британії, ключовому союзнику. Це неприйнятно, адже Лондон піднімав планку в допомозі Україні, був локомотивом. А останні місяці — просто йде рутинна робота», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини