Україні слід вже переходити на інші джерела опалення, — Інна Совсун

Україні слід вже переходити на інші джерела опалення, — Інна Совсун

Ситуація з підготовкою до опалювального сезону вже дуже складна і кращою не стане, оскільки росія використовує енергоносії, як зброю і елемент шантажу. Тому Україна має вже зараз шукати альтернативні джерела опалення. На цьому наголошує народна депутатка, заступниця голови партії «Голос» Інна Совсун.

«Ситуація буде складною і єдиний спосіб до неї готуватися зараз — закупити газ, де це можливо, і чесно говорити громадянам, що нам треба переходити на інші джерела опалення. Зараз в Україні 87% опалення — це газ, для порівняння в ЄС газ забезпечує 40% опалення. Нам треба переходити на електричне опалення, на теплові насоси і це треба робити вже зараз», — підкреслює парламентарка.

За попередніми оцінками, на проходження опалювального сезону Україні потрібно близько 8 млрд доларів, це третина держбюджету.

«Це велика сума, її дуже складно знайти. Друга проблема: а де зараз знайти газ? На європейському ринку його стає менше. Саме тому потрібні альтернативні джерела вже зараз. Це складно, але це дуже продуманий крок на майбутнє: і з точки зору енергонезалежності, і з точки зору ціни, і з точки зору захисту довкілля», — підсумовує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини