Українська позиція має ще гучніше звучати на Заході, аби відстоювати український інтерес, — Андрій Осадчук

Українська позиція має ще гучніше звучати на Заході, аби відстоювати український інтерес, — Андрій Осадчук

Українські політики, представники держави і громадянського суспільства мають бути максимально представлені і присутні на всіх західних майданчиках. Це критично важливо для підтримки шляху до перемоги. Таку думку озвучив заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Важливо, щоб українські політики були максимально присутні на західних майданчиках. Нашим колегам і партнерам треба постійно нагадувати основні тези щодо росії, потрібно постійно наводити докази злочинів, потрібно постійно коригувати позицію партнерів, бо часто є бажання (навіть ненавмисне) трішки звернути не в той бік, в який потрібно Україні. Це робота, яку щоденно потрібно робити, бо від неї безпосередньо залежить те, як ми будемо рухатись на шляху до перемоги», — наголошує народний депутат.

Приклад успішної співпраці західних структур і українських — робота Міжнародного кримінального суду. Де з боку партнерів працюють фахівці високого класу, а Україна надає максимум сприяння.

«Моє враження від представників Міжнародного кримінального суду в Гаазі — це максимально професійні люди, які дуже добре поінформовані про те, що відбувається в Україні. Вони позитивно відгукувались про свою співпрацю з Офісом генерального прокурора (особливо з «департаментом війни»), з Міністерством юстиції і Національною поліцією.

Вони мені підтвердили що все, що їм потрібно — забезпечуються. Привітали рішення Парламенту, яке повністю легалізувало пристуність слідчих Міжнародного кримінального суду в Україні в складі слідчих груп. Це доводить, що ключова складова Перемоги — притягнення до відповідальності винних буде реалізована. Це реальний процес і він буде доведений до кінця», — повідомив представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини