Управління держохорони покриває кнопкодавство: «Голос» вимагає відкрити кримінальну справу

Управління держохорони покриває кнопкодавство: «Голос» вимагає відкрити кримінальну справу

Через два тижні після кнопкодавства у Раді під час призначення Шкарлета «зникли» відеозаписи голосування депутатів.

Це перешкоджання розслідуванню кнопкодавства у парламенті і покривання злочину. Тому народний депутат «Голосу» Ярослав Железняк буде звертатися до Офісу генпрокурора, щоб заявити про бездіяльність УДО і його керівництва та про співучасть у злочині.

Також «Голос» звернувся до голови парламенту, щоб відновити це відео. Адже тепер сервери належать не УДО, а Верховній Раді.

Пряма мова

Ярослав Железняк, голова фракції «Голосу», перший заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики:

— Коли я йшов у парламент, мені здавалося, що парламентарі мають займатися законотворчістю. Але, на жаль, також доводиться проводити розслідування кнопкодавства під час голосування за Шкарлета. Ми впевнені, що 226 голосів вдалося «зібрати» завдяки кнопкодавству.

Ще у грудні я звернувся до голови Управління державної охорони з вимогою надати відео, яке є доказом у кримінальній справі про кнопкодавство. Це відео потрібне, щоб надати його в Офіс генпрокурора, відкрити кримінальну справу і через Конституційний суд скасувати рішення про призначення Шкарлета.

Вчора голова Управління держохорони підтвердив, що через 14 днів після випадку кнопкодавства відеозапис якимось чином зник з серверів – чи то був стертий, чи перезаписаний.

Коли навмисно покривають злочин, це співучасть у ньому. Я зібрав достатньо фактів і буду звертатися до Офісу генпрокурора щодо бездіяльності УДО і його керівництва. І заявлятиму про співучасть керівництва у покриванні кримінального злочину.

Підписуйся на нашi

ще новини