Уряд має розблокувати роботу музичної індустрії, щоб артисти отримували роялті,  — Ярослав Рущишин

Уряд має розблокувати роботу музичної індустрії, щоб артисти отримували роялті, — Ярослав Рущишин

Мінекономіки вже третій місяць блокує роботу музичної індустрії, яка не може отримати роялті, — міністерство не підписує наказ про акредитацію організацій, які збирають гроші для артистів.

На базі Комітету з питань економічного розвитку народний депутат «Голосу» Ярослав Рущишин ініціював круглий стіл з артистами, щоб вирішити проблему збору роялті та роботи організацій.

Комітет буде звертатися до Мінекономіки, щоб з’ясувати, чому наказ досі не підписують.

Пряма мова

Ярослав Рущишин, народний депутат фракції «Голос», секретар комітету ВР з питань економічного розвитку:

— Відсутність згоди на ринку призвела до взаємного блокування діяльності в цій сфері, від чого страждають тисячі авторів, як українських так і зарубіжних. Це негативно відображається на майновому стані авторів, доходи яких зменшились через пандемію і загальну кризу галузі.

Будь-яка індустрія потребує не стільки активного втручання держави в процеси, скільки здатності держави виступити в ролі посередника, який створює відповідні можливості для розвитку тієї чи іншої галузі. А вже потім ринок повинен самостійно відрегулювати внутрішні процеси, оскільки надмірна зарегульованість зі сторони держави фактично його знерухомлює.

Сподіваюсь, що нам вдалось зробити перший крок до розбудови ринку авторських прав в Україні. Це наш імідж і боротьба за якість українського, конкурентоспроможного продукту, який може «народитись» лише в середовищі, де чітко витриманий баланс сил.

Підписуйся на нашi

ще новини