Уряд не вирішує наших проблем, уряд і є нашою проблемою, — Ярослав Железняк

Уряд не вирішує наших проблем, уряд і є нашою проблемою, — Ярослав Железняк

Пряма мова Ярослава Железняка, заступника голови фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— І знову цей уряд приходить до нас з програмою. І знову ця програма схожа на твір. І знову цю програму не схвалив навіть комітет. І знову «двійка».

Шановні урядовці! Я хочу нагадати відомий вираз Рейгана, який цитував тут пан Зеленський: «Уряд не вирішує наших проблем, уряд і є нашою проблемою». Зараз цей вираз актуальний як ніколи.

Уряд і є нашою проблемою, коли намагається замилити нам очі черговим твором. Уряд і є нашою проблемою, коли в поліцейських відділках не захищають громадян, а катують та ґвалтують. Уряд і є нашою проблемою, коли замість того, щоб набивати склади лікарень, вони набивають власні кишені. Уряд і є нашою проблемою, коли замість того, щоб дати майбутнє випускникам, вони намагаються відмінити ЗНО.

Уряд і є нашою проблемою, коли замість чергової казки про зростання ВВП на 40%, вони пропонують іншу, нереалістичну казку про 500 тисяч робочих місць. Шановна коаліціє, уряд і є нашою проблемою, тому що вважає своїми роботодавцями не нас із вами, не парламент, а зовсім іншу будівлю — на вулиці Банковій.

Уряд і є нашою проблемою, тому що за 100 днів він показав, що не заслуговує на імунітет.

Навіщо вони сюди прийшли? Для того, щоб отримати право не бути звільненими рік. Але я їм особисто не вірю. Вірю вам. Вірю, що комітет охорони здоров’я не дасть обкрадати лікарів. Вірю, що комітет освіти не дасть скасувати ЗНО. Вірю, що комітет економіки захистить промисловість

Я вірю в те, що цей парламент здатен змінювати країну. Але цей парламент не може змінити країну, коли у нас такий неефективний уряд.

Шановні колеги, наша місія не тільки іноді щось прийняти. Наша місія в тому, щоб запобігти. І сьогодні, незалежно від фракцій, незалежно від політичної позиції, я вас прошу: давайте виконаємо нашу місію і не ухвалимо цю програму. Нарешті натиснемо червону кнопку, скажемо їм, що вони не заслуговують на рік імунітету. І потім разом з вами покажемо, що таке ефективна робота.

Я закликаю всіх вас сьогодні проголосувати червоною кнопкою за цю програму і знову поставити їм двійку.

Підписуйся на нашi

ще новини