Уряд знайшов у «ковідному фонді» 800 млн грн для МВС, натомість затягує закупку кисневих станцій для лікарень, — Інна Совсун

Уряд знайшов у «ковідному фонді» 800 млн грн для МВС, натомість затягує закупку кисневих станцій для лікарень, — Інна Совсун

Сьогодні Кабмін таки прийняв абсурдне рішення — виплатити додаткових 800 млн грн працівникам структур Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова. Це при тому, що «Голос» вже понад місяць просто переконує уряд в необхідності виділити таку саму суму на закупівлю кисневих станцій у ковідні відділення, повідомила народна депутатка «Голосу» Інна Совсун.

«Шокує, але для уряду витрати на кисень з ковідного фонду — не пріоритетні, а от на доплати поліцейським — якраз те, що треба. Сподіваюся, що бюджетний комітет зможе краще розібратися в пріоритетах і не затвердить цю постанову, допоки наші лікарні не будуть забезпечені всім необхідним для боротьби з пандемією», — заявила Інна Совсун.

Вона нагадала, що минулого разу аудит виявив у Міністерстві внутрішніх справ порушень на 26,5 млн грн. Гроші з «ковідного фонду» так само пішли на доплати в лікарні МВС, де не було пацієнтів з пневмонією чи навіть з підозрою на COVID-19.

Працівникам призначили доплати за час перебування у відпустці, на лікарняному, на навчанні. Прикордонники та поліція отримували гроші без підтвердження фактів забезпечення правопорядку в умовах безпосереднього контакту з населенням.

Складається враження, ніби Кабмін забув, що пандемію досі не подолано, вакцинація тільки набирає обертів, а життю українців все ще загрожує серйозний недуг.

Підписуйся на нашi

ще новини