В Обухові крадуть голоси, інші політичні сили підтверджують фальсифікації

В Обухові крадуть голоси, інші політичні сили підтверджують фальсифікації

«Голос» заявив про факти фальсифікації результатів виборів на двох дільницях в Обухові, де незаконно додали голоси на користь партії «За майбутнє». Ці фальсифікації засвідчують також представники «Європейської солідарності», «Слуги народу», «Батьківщини» та «Удару».

Партія «Голос» домагатиметься перерахунку голосів та встановлення справжніх результатів виборів в Обухові, а також в інших містах, де фальсифікують результати голосування.

Пряма мова Романа Лозинського, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування:

— Я хочу зараз заявити про факт фальсифікації на виборах. На виборах не в США, не в Неваді, не в Лас-Вегасі, а в Обухові, де вчора на дільниці представниками різних політичних сил — «Голосу», «Європейської солідарності», «Батьківщини», «Слуги народу», «Удару» — були викриті факти фальсифікації.

В протоколі первинному і в протоколі уточнюючому результати за партію «За майбутнє» відрізняються в 40 голосів. Ці уточнюючі протоколи були незаконно витребувані в дільниць. Але голова дільничної комісії приходить у територіальну і каже: це не почерк мого секретаря комісії, печатка у мене стоїть в іншому місці, це абсолютно підроблений документ. Тобто партія «За майбутнє» там отримала плюс 40 голосів на двох дільницях: Музична школа та Яблуневе. Голови комісії на місці немає, секретаря комісії на місці немає.

Що є результатом таких фактів фальсифікації? Плюс один мандат одній політичній силі і мінус один мандат партії «Голос» в Обухові. Я ще раз хочу наголосити, що цей факт зафіксували не тільки «Голос», але і «ЄС», «СН», «Удар» та «Батьківщина».

Абсолютно незаконно виборча комісія територіальна не надає уточнюючий протокол на руки представникам цих політичних сил. Завтра результати виборів мають бути озвучені, а у нас залишається «десять відмінностей» у первинному протоколі і в протоколі уточнюючому, де не збігається почерк, не збігаються печатки, і де +40 голосів на одній дільниці, +40 голосів на іншій дільниці отримала політична сила «За майбутнє».

Тому я хочу наголосити, що ми беремо цю ситуацію під власний контроль. Ми подали відповідні заяви учасників виборчого процесу в правоохоронні органи. Ми будемо домагатися і відстоювати перерахунок голосів. Ми будемо чітко вказувати на абсолютно показові факти, які свідчать про фальсифікацію виборів. І зараз в законному порядку будемо вимагати, аби там були встановлені результати законні — такі, як справді проголосували люди.

Підписуйся на нашi

ще новини