В умовах, коли ворог обстрілює українські позиції, відведення військ неприпустиме, — «Голос»

В умовах, коли ворог обстрілює українські позиції, відведення військ неприпустиме, — «Голос»

Відведення військ без виконання умов 7-денного режиму тиші є неприпустимим. Про це заявив лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук.

«Ще вранці ми читали повідомлення штабу ООС про обстріли з боку ворога, а вже в обід чуємо заяви про відведення. Такі дії президента та його команди є помилкою, не можна йти ні на які розведення військ, поки режим тиші не забезпечений. Відведення військ як таке не дає нічого, крім виконання Мінських домовленостей, які давно застаріли і не мають жодної ваги. Односторонні кроки з їх виконання не призведуть ні до перемоги, ні до миру», — переконаний Святослав Вакарчук.

Лідер «Голосу» підкреслив, що українській владі потрібно відходити від домовленостей, які були зафіксовані 5 років тому та які Україною, Росією, Францією, Німеччиною з того часу читаються по-різному. Мета Росії очевидна — вона хоче, щоб Україна опинилася у якомога складнішій ситуації: політичній, економічній, соціальній. Франція та Німеччина хочуть якомога швидше закінчити конфлікт. А для України важливі наші умови. Перше — безпека громадян. Усіх. У тому числі на лінії розведення. Друге — розуміти, яким чином політично відновити контроль над цією територією.

«Саме тому замість односторонніх кроків з розведення військ нам необхідна чітка стратегія лінії поведінки. Відновлення контролю над Донбасом і Кримом має бути за чітким планом, за українськими умовами», — заявив лідер «Голосу».

Саме для написання таких умов партія «Голос» ініціювала тимчасову спеціальну парламентську комісію з питань відновлення територіальної цілісності України. Саме в рамках роботи комісії потрібно починати обговорення такого плану.

Підписуйся на нашi

ще новини