Вакарчук: Реформа судової системи відкриє шлюз для потоку справжніх змін

Вакарчук: Реформа судової системи відкриє шлюз для потоку справжніх змін

"Реформа судової системи відкриє шлюз для потоку справжніх змін".

Про це лідер політичної партії «Голос» сказав в інтерв’ю Радіо НВ. На думку Святослава Вакарчука, насамперед треба змінити судову систему.

«Основоположне – це судова система. Тоді відкриється шлюз для великого потоку справжніх змін», – сказав політик.

На думку Вакарчука, Порошенко мав унікальну можливість змінити всю систему справедливості, але втратив цей шанс відповісти на головний запит українців.

Справжня справедливість і справжні зміни в Україні стануть можливими тоді, коли олігархи перестануть бути олігархами, а стануть просто багатими бізнесменами, вважає політик. Для цього їх треба позбавити контролю за інформаційним простором у країні, який вони використовують для політичного впливу, а відтак – для своїх приватних інтересів.

«Нова політика – це пропонувати змістовний порядок денний, конкретні рішення», – сказав Вакарчук.

«Якщо ми не створимо прозорі правила гри, невідворотність покарання, чітку злагоджену роботу правоохоронних органів, про всі інші реформи годі й думати. Не може бути недоторканих перед законом. І це стосується всіх – народних депутатів, президента, всіх чиновників, незалежно, в якому кабінеті вони сидять».

На думку політика, цього не відбулося за останні 20 років, і тому зараз люди так масово проголосували за зміни.

Саме для цього партія «Голос» і йде в парламент. Вакарчук наголосив: «Ми так часто чуємо, що Україні потрібна справедливість. І це обнадіює. Але я не хочу більше цього чути зі сторони. Я хочу на це впливати. Нам треба приходити і змінювати країну разом».


Повну версію інтерв’ю Святослава Вакарчука з журналістом Сергієм Рахманіним можна почути тут – https://www.youtube.com/watch?v=1WnebtniFHY

Підписуйся на нашi

ще новини