Вакарчук зустрівся з представником Меркель з питань реформ в Україні

Вакарчук зустрівся з представником Меркель з питань реформ в Україні

Вчора лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук зустрівся зі Спецпосланником канцлера Німеччини Анґели Меркель з підтримки реформ в Україні Георгом Мільбрадтом. Предметом зустрічі стало обговорення першочергових реформ в Україні.

Найбільше уваги політики присвятили децентралізації.

«Мій візит радше не політичний, а з метою налагодити роботу. Наша зацікавленість – сприяти Україні у процесі децентралізації. Децентралізація, на мою думку, одна з найважливіших реформ, бо вона змінює спосіб мислення людей і допомагає розвивати країну – із локального рівня на національний», – сказав Георг Мільбрадт.

Святослав Вакарчук підкреслив, що після парламентських виборів партія «Голос» працюватиме над продовженням децентралізації: «Ми повністю підтримуємо цю реформу, адже вона означає повну зміну політичного ландшафту для громад по всій країні. Протягом лише одного покоління у нас на місцевому рівні з’являться нові лідери та нові менеджери для держави. Ми готові підтримати закріплення децентралізації у Конституції».

«Ми молода партія, але дуже амбітна. Наша мета не менш амбітна – ми хочемо змінити політичну культуру в Україні. Після парламентських виборів ми будемо брати участь у місцевих виборах для створення національного руху», – додав лідер партії «Голос».


Професор Георг Мільбрадт з липня 2017 року є Спеціальним посланником федерального канцлера ФРН з питань реформ в Україні (децентралізація, належне врядування і публічна служба), прем’єр-міністр федеральної землі Саксонія у відставці.

У співпраці з українськими фаховими експертами, представниками українського уряду, НУО, народними депутатами та регіональними лідерами проф. Мільбрадт сприяє підтримці реформи децентралізації, яка є фундаментом для подальших структурних змін в Україні.

Підписуйся на нашi

ще новини