Важливо, щоб коаліція з конфіскації активів рф збільшувалась і показувала результат, — Кіра Рудик

Важливо, щоб коаліція з конфіскації активів рф збільшувалась і показувала результат, — Кіра Рудик

Після рішення Бельгії про конфіскацію відсотків із заморожених активів рф, подібні механізми можуть ухвалити Нідерланди і Люксембург. І з цими країнами зараз триває робота. Про це повідомила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«У нас вже є перший прецедент, коли відсотки від заморожених активів будуть направлені на підтримку України. Це рішення Бельгії і ми дуже вдячні нашим союзникам. Тепер наш наступний крок — зробити так, щоб цей прецедент був продубльований в інших країнах.

І найближчі два союзники, які можуть це зробити і мають ресурси, — Нідерланди та Люксембург. Зараз ми працюємо з парламентарями цих країн, щоб подібний до того, який використала Бельгія механізм, був використаний і в цих країнах», — підкреслила народна депутатка.

Попри те, що в Нідерландах і Люксембургу заморожено не настільки багато активів рф, їхні рішення забезпечать розширення переліку країн, які здатні покарати агресора фінансово.

«Нам важливо, щоб коаліція з конфіскації активів рф збільшувалась і показувала результат. Тому потрібно інтенсивніше працювати на цьому напрямку і поширювати прецедент з передачі коштів росії Україні на інші західні держави», — наголосила лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини