Виборчі кампанії в країнах-партнерах несуть як можливості, так і ризики для України, — Кіра Рудик

Виборчі кампанії в країнах-партнерах несуть як можливості, так і ризики для України, — Кіра Рудик

У 2024 році чимало країн-партнерів України матимуть вибори. Ці кампанії можуть нести як можливості, так і ризики для нас. Однак, щоб надалі отримувати підтримку, потрібно працювати як з політиками, так і їх виборцями. На цьому наголошує народна депутатка України, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Велика проблема політичної ситуації у світі зараз — що на тлі кризи приходять гарні, амбітні, популярні лідери. Але ці лідери популісти — крайні праві чи крайні ліві. І це загроза для нас.

Виборчі ризики для нас — кампанії у США, вибори в європейських країнах, Великій Британії та до Європарламенту. Це несе для України, як можливості, так і загрози. До влади можуть прийти люди, які будуть не так віддані нашій спільній справі і з якими потрібно буде дуже багато працювати, щоб їх переконувати», — констатує народна депутатка.

Паралельно з політиками, слід працювати і з їх виборцями. І тут варто залучити українських парламентарів, адже можливості дипломатів мають свій ресурс.

«Ми маємо зосередити зусилля на роботі з виборцями західних політиків: їздити, розмовляти, розповідати, що відбувається, відповідати на запитання переконувати і тоді вони тиснутимуть на тих, кого обирають. Це мають робити українські народні депутати, адже ресурси посольств і консульств України не безмежні», — акцентує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини