Виділення коштів на реалізацію закону про заборону російської церкви в Україні має бути в держбюджеті, — Юлія Клименко

Виділення коштів на реалізацію закону про заборону російської церкви в Україні має бути в держбюджеті, — Юлія Клименко

Для ефективної реалізації заборони в Україні релігійних організацій, повʼязаних з рф, потрібне фінансування. Тож у держбюджеті на наступний рік мають бути передбачені відповідні кошти. На цьому наполягає народна депутатка «Голосу» Юлія Клименко.

«Я подавала правки, які стосуються збільшення бюджету на виконання закону про заборону рос церкви і буду на них наполягати. Оскільки закон ми прийняли, а інституційної спроможності виконати його у Державної служби етнополітики немає без додаткового бюджету і фінансування їхньої діяльності. Вважаю, це має бути одним з пріоритетів, який ми будемо відстоювати», — деталізує політикиня.

Заборона російської церкви стосується національної безпеки, тож народна депутатка сподівається на підтримку у сесійній залі.

«Я сподіваюсь, що колеги підтримають цей напрямок. Бо бюджет — це пріоритети влади і країни на наступний рік і ми маємо надати всі можливості реалізувати закон про заборону афільованих з агресором релігійних організацій як фактор національної безпеки», — резюмує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини