Відставка спікера з порушеннями регламенту — це цинічний крок влади до руйнації незалежності парламенту

Відставка спікера з порушеннями регламенту — це цинічний крок влади до руйнації незалежності парламенту

«Голос» разом з іншими представниками демократичної опозиції намагався завадити незаконній відставці голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Попри те, що в опозиції не так багато механізмів, ми протистояли відвертому порушенню закону про регламент в стінах Верховної Ради. Для нас це в першу чергу боротьба за парламентаризм.

Депутати, які голосували за звільнення Дмитра Разумкова, свідомо пішли на порушення закону. Ми ж у «Голосі» вважаємо, що відставка спікера — це відверта і цинічна руйнація парламентаризму.

При цьому ми твердо переконані, що питання не в особі спікера, а в дотриманні парламентом українського законодавства. За той тиждень, коли Разумков був на лікарняному, депутати побачили, що буде після його відставки: лояльний до Офісу президента віце-спікер просто переламав парламент через коліно.

Спікер, який дотримується регламенту — останній форпост можливості роботи парламенту як незалежної інституції. Але ця відставка означає повну і остаточну концентрацію всієї влади в руках Банкової та значно ускладнить роботу опозиції. Це негативно вплине і на інші процеси в державі. Яким чином працювати далі, бачачи, що на кожному кроці влада порушує закон? На жаль, цього тижня він порушувався неодноразово.

Виборці, зокрема партії «Голос», хочуть, щоб ми якісно виконували програму, захищали їхні права та інтереси. Зараз опозиція практично не матиме можливостей виконувати свою роботу. На жаль, свої цінності зрадили Юлія Клименко, Ярослав Рущишин, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Андрій Шараськін, Володимир Цабаль. Ці люди пішли на порушення своїх обіцянок виборцям і задекларованих ними ж принципів і цінностей. «Голос» категорично засуджує участь в узурпації влади.

Підписуйся на нашi

ще новини