Відставкою спікера влада відволікає увагу від справи «вагнерівців» та офшорного скандалу, — Сергій Рахманін

Відставкою спікера влада відволікає увагу від справи «вагнерівців» та офшорного скандалу, — Сергій Рахманін

Відставка Дмитра Разумкова з посади спікера парламенту в «турборежимі» була реалізована в тому числі, щоб інформаційно затьмарити провали влади: ганебне «розслідування» зриву спецоперації по «вагнерівцях» та історію з офшорами. Таку думку висловив народний депутат партії «Голос» Сергій Рахманін.

«По-перше, провести відставку треба було швидко, щоб ніхто не передумав. По-друге, збити наратив. Зараз для влади є два болісних питання: жахливе «розслідування» ТСК по «вагнеру», де все пішло не за сценарієм, а за ініціативою депутатів інших фракцій, з’являлися нові свідки, які спростовували те, що говорилося перед тим. Потім була дивна заява президента, який фактично визнав свою провину. Плюс історія з офшорами. Тому найкращий спосіб перебити це — така подія, як зняття спікера. Більше того, чим більше в цьому було цирку, чим яскравіша була ця подія, тим швидше вона затьмарювала все», — коментує Сергій Рахманін.

Однак, підкреслює представник «Голосу», в гонитві за яскравістю відкликання спікера, влада загралась і почала відверто порушувати закон. А це вже матиме серйозні наслідки.

«Втрату може понести не тільки парламент, а й держава. Верховна Рада — це дуже важливий орган в системі державного управління. Від того, наскільки парламент буде дієздатний і адекватний, залежить життєдіяльність держави. Те, що відбулось — це спроба знівелювати парламентаризм як такий», — пояснює нардеп.

Чи встоїть український парламентаризм — зараз залежить від опозиції, в якої насправді після відставки голови Верховної Ради не так багато інструментів впливу.

«Наскільки глибоко зайде влада — покаже час. Багато в чому залежить і від опозиційних фракцій. Для нас, депутатів, котрі опонують владі, котрі чинять спротив — це ще не програна війна, але достатньо серйозний виклик», — підсумовує Сергій Рахманін.

Підписуйся на нашi

ще новини