Віра в рожевих «політичних поні» може дуже шкодити будувати нову архітектуру безпеки, — Андрій Осадчук

Віра в рожевих «політичних поні» може дуже шкодити будувати нову архітектуру безпеки, — Андрій Осадчук

Для справді ефективної архітектури глобальної безпеки світ має позбутись певних політичних ілюзій, надто в контексті віри в можливу «демократичність росії». І завдання України — працювати, щоб партнери розуміли реальний стан речей. На цьому наголошує народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Розчаровує сліпа підтримка і співпраця найширших ліберальних кіл Європи з московськими «лібералами». Аргументи про те, що справжні політичні опоненти путіна або в могилі, або в тюрмі, або в еміграції не сприймаються багатьма ніби цілком притомними людьми. Віра в майбутню «демократичну росію» цілком поширена і має популярність в ліберальних колах Європи», — зауважує народний депутат.

Хоча загалом ліберальна Європа намагатиметься робити все, що в їхніх силах, аби допомогти Україні у війні і сприяти швидкому просуванню до ЄС. Однак їх же політичні ілюзії слід виправляти.

«Напевно, всі ці обставини потрібно розглядати з одного боку як інституційну і світоглядну слабкість європейських лібералів так і як напрямки подальшої роботи України на всіх рівнях і у всіх можливих форматах. Бо віра в рожевих політичних поні може дуже шкодити всім притомним з обох сторін Атлантики пробувати будувати нову архітектуру безпеки, що унеможливить триваюче жахіття в центрі Європи», — акцентує політик.

Підписуйся на нашi

ще новини