Візит Меркель до Києва — можливість відстояти позиції України щодо «Північного потоку-2», — Андрій Осадчук

Візит Меркель до Києва — можливість відстояти позиції України щодо «Північного потоку-2», — Андрій Осадчук

Позиції України на міжнародній арені значно ослабли. І тут більше питань до нашої влади, аніж до Заходу. Сам факт, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель приїжджає до Києва — це добре. Приїзд однієї з ключових фігур міжнародної політики — важливий. Про це заявив народний депутат від партії «Голос» Андрій Осадчук.

«Було б добре, щоб цей візит був не просто жестом ввічливості, а продовженням підготовки відповіді на складну конструкцію навколо «Північного потоку-2». Адже домовленості щодо газопроводу, які були озвучені між Джо Байденом і Ангелою Меркель, не знайшли одностайної підтримки ні у Вашингтоні, ні у Берліні. Для України це можливість, якою треба користуватись. Влада повинна вести постійний діалог із західними союзниками, зокрема з американськими конгресменами, і з німцями, які проти російського проекту», — зазначив Андрій Осадчук.

Важливо, щоб колективний Захід, який під час візиту до Києва уособлюватиме Меркель, зрештою виконає зобов'язання перед Україною, перш за все щодо безпеки, підкреслив нардеп. Він вважає, що саме зараз або все провалиться, або все-таки буде знайдено якийсь вихід із безпекової кризи, що прямо загрожує Україні, Європі і всьому колективному Заходу.

Головна надія на те, що США і Євросоюз грають в довгу і дуже добре розуміють, хто такий Путін, що таке сучасна Росія і які ризики співпраці з нею, резюмує Осадчук.

Підписуйся на нашi

ще новини