Визнання росії спонсором тероризму стимулюватиме конфіскацію активів на користь України, — Кіра Рудик

Визнання росії спонсором тероризму стимулюватиме конфіскацію активів на користь України, — Кіра Рудик

Конфіскація російських активів на користь України прискориться і буде легшою, якщо росію визнають державою-спонсором тероризму. Просто накласти санкції для цього недостатньо. На цьому наголошує лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Санкції — це просто заборона користуватися майном, а не його конфіскація. Це не означає, що ми ці гроші отримаємо. Насправді для країн це болючий крок — забрати у підсанкційних осіб те, що їм належить. У США і Британії питання конфіскації російських активів у деяких політиків і суспільства створює напругу: чому ми конфісковуємо активи і порушуємо право власності.

Тому так важливо визнати росію спонсором тероризму. Тоді ми конфісковуємо активи терористів і їх посібників, а не просто якихось громадян, компаній і держбанків», — наголосила народна депутатка.

За словами Кіри Рудик, у світі є щонайменше 500 млрд доларів російських активів, які вже під санкціями і які Україна може отримати.

«Одна справа говорити про конфіскацію російських активів і зовсім інша — втілити це у життя. Є величезна кількість організацій і компаній, де половина належить російському олігарху, а інша половина — людям, не причетним до агресії, або міжнародним компаніям, які не хочуть віддавати свою частину коштів. Ці процеси потрібно постійно стимулювати і змушувати західних політиків до дій», — резюмує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини