Влада демонструє повну неготовність до міжнародної політичної гри, — Андрій Осадчук

Влада демонструє повну неготовність до міжнародної політичної гри, — Андрій Осадчук

За два роки влада досі не знайшла професійних радників із зовнішньоекономічних питань. Саме тому Банкова транслює кричущу неготовність до великої політичної гри на міжнародній арені. Так вважає народний депутат фракції «Голос» Андрій Осадчук.

«Зовнішньо-політичні заяви Банкової є вкрай непрофесійними. Останній спіч речника української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича про ймовірну зміну курсу з Європи на Схід — черговий приклад цього. Чи буде реальна зміна курсу — навряд чи, але шкода від таких заяв провладних облич таки є», — зазначив Андрій Осадчук.

Подібні заяви категорично не можна робити особам, близьким до чинного ОП, додав нардеп. Неузгодженість публічних заяв нашої влади призводить до погіршення дипломатичних відносин з міжнародними союзниками.

«Сам президент постійно висловлює якісь претензії — чому нас не беруть в НАТО і ЄС і так далі. Вибачте, тому і не беруть, бо ви робите подібні заяви в публічній площині. Це порушує всі принципи міжнародної дипломатії. Наскільки великою буде шкода такої риторики, вже скоро матимемо можливість побачити», — підкреслив Андрій Осадчук.

Досі не озвучено дату зустрічі Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом. І це вже поганий, проте досить конкретний маркер оцінки зовнішньо-політичної роботи влади.

Підписуйся на нашi

ще новини