Влада Києва має подбати про безпечність транспорту, а не закривати його, — Григорій Маленко

Влада Києва має подбати про безпечність транспорту, а не закривати його, — Григорій Маленко

У Києві критична ситуація з коронавірусом — за останню добу захворіла понад тисяча людей, а від обмежень страждають і підприємці, і наймані працівники.

Центральна влада перекладає відповідальність за карантинні заходи на місцеву владу, яка самотужки не може впоратися з боротьбою з COVID-19.

Серед кроків, які має зробити влада Києва у розпал третьої хвилі коронавірусу, — подбати про безпечність транспорту, а не зупиняти роботу міста. Зокрема — залучити більше транспорту, щоб уникнути черг, а у метро встановити апарати з масками та антисептиками.

Пряма мова

Григорій Маленко, голова фракції «Голосу» у Київській міській раді:

— Ситуація в столиці з коронавірусом продовжує залишатися критичною. І дійсно постає питання про повний жорсткий локдаун — із закриттям шкіл, садочків та транспорту. Однак тут слід враховувати кілька факторів.

По-перше, суспільна легітимність локдауну у свідомості громадян після «Буковелю» і «Велюру» — вкрай низька.

По-друге, після року непродуманих і хаотичних дій з боку тієї ж таки центральної влади фінансовий стан величезної кількості як найманих працівників, так і власників бізнесів — дуже скрутний. Зупинка всього життя на кілька тижнів призведе до дуже великих проблем, які центральна влада за своєю звичкою скине на місто.

По-третє, постійні закриття навчальних закладів призводять до різкого падіння й так вже не дуже високого рівня освіти в Україні. Кожен локдаун забирає час у власних дітей.

І про закриття транспорту. Якщо впорядкувати його роботу, то наразі немає необхідності його повністю закривати. Чому досі у метрополітені не встановлені апарати з масками та антисептики? Чому в метро не проводиться робота з дотримання норм заповнення вагонів, коли там це зробити досить просто? Чому не залучається додатковий транспорт на лінії, що дати можливість людям не набиватися в автобус, бо невідомо, коли буде наступний? Тому критично важливо впорядкувати роботу транспорту замість того, щоб вкидати місто у транспортний колапс.

Підписуйся на нашi

ще новини