Влада обіцяла саджати корупціонерів, натомість зараз призначає їх на топові посади, — Олександра Устінова

Влада обіцяла саджати корупціонерів, натомість зараз призначає їх на топові посади, — Олександра Устінова

Виступ у Верховній Раді України Олександри Устінової, народної депутатки фракції «Голосу», членкині комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Ви знаєте, в нас в країні зараз дві війни: одна на сході, де люди щодня гинуть від рук російських окупантів, а друга — зсередини. І друга війна у нас з корупцією.

Я зараз звертаюся до нашої монобільшості тому, що ви знаєте чому ви прийшли до влади. Ви прийшли до влади, бо вони крали. За вас голосували тому, що вони крали і всі це бачили. Ви обіцяли саджати? Нікого не посадили. «Ротердам+» закритий. Країна лише на карантині сидить.

Всі пам’ятають справу Свинарчуків. Так в мене таке враження, що в кожного президента має бути свій Свинарчук. Але знаєте, шановна наша монобільшість, ви вже країну в свиноферму перетворюєте. Вибачте, будь ласка, але коли ми бачимо як в нас люди отримують топові посади: куми, свати, брати або якщо ти з кимось на горщику сидів в сусідньому дитсадочку, то ти тепер можеш керувати країною? Це те, що вбиває нас зсередини і це гірше за російських окупантів, які стоять на сході.

Ви знаєте, ми всі бачили вислови про те, як в нас призначали керівника ТКГ, а я вам розкажу ще інше. Ви знаєте, хто в нас, наприклад, губернатор Вінницької області? Це чоловік вашої депутатки від «Слуги народу». Це мабуть дуже велика честь стати чоловіком і тому стати губернатором. Але мабуть мало хто з вас знає, що він був керівником ДУСі, Державного управління справами при Порошенку.

І тоді були розслідування по ньому – про корупцію, про те, як він сам собі виписав квартиру у Києві на 190 квадратів і приватизував її. І ви тепер цю людину, тих корупціонерів, яких ви мали саджати, зараз назначаєте на топові посади. Вони зараз губернатори, вони зараз міністри.

Скажіть мені, будь ласка, чи не вважаєте ви, що відповідальність за те, що країну вбивають зсередини, тепер лежить на вас?

Ви знаєте, зараз найбільша проблема у тому, що те, що ви робите зсередини, використає Росія. Саме росіяни, розхитуючи країну зсередини і роблячи країну слабкою, потім скористаються цим і прийдуть до влади.

Зараз усі закони, які ви подаєте або усі рішення судів, які зараз приймаються вашими керованими судами, усе робиться для того, аби Україна втратила безвіз. Ви назначаєте корупціонерів, ви голосуєте закони, ви зараз вже маєте своїх Розенблатів, проти яких люди голосували, які сиділи отам, а тепер сидять тут.

Ви знаєте, ми бачили якісь такі слабкі заяви, але вибачте, де ваш генеральний прокурор? Ладно у них був свій кум, а де ваш генеральний прокурор з поданням на затримання? Де ця людина, яка має стояти тут, тому що ми усі знімали депутатську недоторканність, і показувати нам, чому ваші депутати, які брали хабарі, зараз мають сидіти вже за ґратами? Якщо зараз ви цього не зробите – ви зсередини знищите країну. І сюди прийде Росія і це буде на ваших руках.

Підписуйся на нашi

ще новини