Влада приховує незручні для себе факти: Роман Костенко про розслідування у справі «вагнерівців»

Влада приховує незручні для себе факти: Роман Костенко про розслідування у справі «вагнерівців»

Тимчасова слідча комісія у справі «вагнерівців» опитала учасників спецоперації і тодішнього керівника ГУР. Отримані дані оприлюднювалися одразу, без попереднього опрацювання. Голова ТСК виходила на брифінги й говорила все, що хотіла, в тому числі, видавала конфіденційну інформацію про наших службовців. Словом, ця комісія робить все, крім того, що повинна. На сьогодні найбільше зусиль її учасників направлено на приховування інформації, а не на з'ясування правди. Таку думку висловив секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від партії «Голос» Роман Костенко.

«Президент Зеленський заявив, що, дійсно, він розповів про спецоперацію Лукашенку. А це новий поворот у справі. Раніше ТСК анонсувала, що вже завершує свою роботу, бо, мовляв, вже все зрозуміло. Але після заяви президента, ясно, що потрібно продовжувати розслідування, викликати людей з ОП і задавати їм конкретні питання. Чому українська операція була зірвана, чому найманці були злиті КДБ Білорусі і після цього поїхали назад до РФ?», — зазначив Роман Костенко.

Можливо, хтось з цих найманців просто зараз знаходиться на Донбасі і далі воює проти наших людей, наголосив народний депутат. Тому тут зараз все дуже серйозно і ми не дозволимо просто так закрити справу «вагнерівців». Очевидно, що жодної політичної волі дійсно розслідувати по суті це питання ні в кого немає, справа максимально гальмується. Тому раніше «Голос» й відкликав представників зі складу ТСК. Але команда не залишить спроб дізнатися правду і доведе справу до кінця.

«Владі треба зрозуміти, що виключно через прозорість та чесність можна зняти всі підозри, якщо вони безпідставні. Бо українське громадянське суспільство не заспокоїться і ми як партія будемо боротися за правду в цій історії», — підкреслив Роман Костенко.

Підписуйся на нашi

ще новини