Влада примушує українських дітей до перегляду проросійських телеканалів, — Наталія Піпа

Влада примушує українських дітей до перегляду проросійських телеканалів, — Наталія Піпа

«Голос» повністю підтримує ініціативу проведення телевізійних уроків для школярів під час карантину. Зараз батьках потрібна допомога з організацією дистанційного навчання школярів. Але під виглядом піклування про дітей влада примушує школярів до перегляду проросійських пропагандистських каналів.

У понеділок, 6 квітня, стартує «Всеукраїнська школа онлайн» – телеканали, серед яких проросійські NewsOne, ZIK та 112 канал, транслюватимуть відеоуроки для школярів 5-11 класів.

Народна депутатка від «Голосу» Наталія Піпа направила офіційні запити до Офісу президента та до українських телеканалів з питанням чи отримували керівники цих каналів пропозицію від ОП про трансляцію відеоуроків.

Пряма мова народної депутатки фракції «Голосу» Наталії Піпи:

— Звертаюся до Офісу президента, Міністерств культури та освіти і науки України: під виглядом піклування про дітей влада примушує школярів до перегляду проросійських пропагандистських каналів!

Згідно з рішенням, яке оприлюднив Офіс президента, частина уроків для школярів транслюватиметься на пропагандистських каналах NewsOne, ZIK та 112 канал.

Це ті телеканали, які минулого року «хотіли поговорить» з Москвою. Зараз хочуть поговорити з нашими дітьми. Після перегляду уроків про українську історію вони побачать заклики називати війну з Росією «внутрішнім конфліктом»?

Це канали, підривну діяльність яких розслідує парламентська слідча комісія. Щодо каналу News One минулого року було почато розслідування через пропагандистський телеміст з державою-агресором.

Це канали, які категорично заперечують російську агресію, регулярно закликають країну до капітуляції, зняття санкцій із Росії і визнання окупаційної влади Донецька та Луганська. І закликають українців до «миру за будь-яку ціну» на умовах Путіна.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не раз визнавала дії цих каналів протизаконними і накладала відповідні санкції за мову ворожнечі та інші порушення.

Транслювання відеоуроків для наших дітей відверто проросійськими каналами вважаю неприпустимим!

Ці канали мають бути виключені з переліку, який транслюватиме такі важливі і потрібні дітям телевізійні уроки в час карантину!

Підписуйся на нашi

ще новини