Вплив країн Глобального Півдня дозволить сильніше тиснути на росію, — Кіра Рудик

Вплив країн Глобального Півдня дозволить сильніше тиснути на росію, — Кіра Рудик

Проведення другої Саміту Миру в Саудівській Аравії може дати Україні можливості схилити на свій бік позицію держав Глобального Півдня. Це важливо з огляду на те, що ці країни можуть чинити тиск на росію. Про це говорить народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Гарна стратегія — забезпечити підтримку України з боку східних країн. Саме тому наступний Саміт Миру може потенційно бути в Саудівській Аравії. Можливо, країни Глобального Півдня, з якими зараз дуже важко працювати і які намагаються бути десь посередині, змінять свою позиці. І можливо їх вплив допоможе нам тиснути на росію», — пояснює лідерка «Голосу».

Однак усі ініціативи з мирного процесу мають бути підкріплені гарантіями для України, бо довіряти росії в цьому питанні неможливо.

«Будемо сподіватись, що будь-які ідеї, які спрямовані на відновлення нашого суверенітету, свободи, безпеки, будуть успішними. Але головне — памʼятати, що росії довіряти не можна і будь-що, що вона підпише, буде тривати півроку-рік максимум. Тож нам треба чіткі гарантії від партнерів при будь-яких умовах», — наголошує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини