«Всенародне опитування» — спроба маніпуляції думкою людей, — Андрій Осадчук

«Всенародне опитування» — спроба маніпуляції думкою людей, — Андрій Осадчук

Президент України не може проводити соціологічні дослідження, Конституція України не дає йому такого права.

Попри це, зараз Володимир Зеленський через одну політичну партію, яка не має мандату діяти від імені влади, замовляє соціологічне дослідження, яке хоче презентувати як волю народу.

Це — не опитування і не «діалог влади з громадянами». Це — маніпуляція.

Пряма мова Андрія Осадчука, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Зараз ми опинились у ситуації, коли одна з кількасот партій в Україні каже, що хоче започаткувати традицію діалогу влади з громадянами. Як і будь-яка інша політична партія, «Слуга народу» є лише партією, яка бореться за владу і має певне представництво. Але в неї точно немає мандату діяти від імені влади.

Тому те, що буде відбуватися в будь-якій формі в неділю, вже сьогодні викликає величезну кількість юридичних питань. Це крім звіту в НАЗК, який все одно треба буде подавати. Я майже переконаний, що буде велике питання законності цієї діяльності, як би не намагалися її упакувати.

Те, що може собі дозволити громадянське суспільство або експерти, не може дозволити собі Президент. Бо демократична держава — це, перш за все, інституції і правила. І це відповідальність лідерів, які мають працювати в рамках правил, тобто — законів. Президент країни може діяти виключно в спосіб, визначений Конституцією, а там нічого не сказано про проведення ним соціологічних досліджень.

Підписуйся на нашi

ще новини