Всі воєнні злочинці рф будуть покарані, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі системно збирає докази, — Андрій Осадчук

Всі воєнні злочинці рф будуть покарані, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі системно збирає докази, — Андрій Осадчук

Станом на зараз зафіксовано понад 60 тисяч злочинів, вчинених росіянами в Україні, триває розслідування і збір численних доказів. Над цим системно працює Міжнародний кримінальний суд і ця робота ведеться на надзвичайно високому якісному рівні. На цьому наголосив заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук, який вів перемовини в Гаазі.

«Лейтмотивом наших розмов з керівництвом Міжнародного кримінального суду, Окружного суду в Гаазі, з голландськими політиками зводився до одного: кричущі воєнні злочини рф, скоєні в Україні, будуть розслідувані, злочинці будуть невідворотно покарані відповідно до міжнародного права. Над цим щоденно працюють кращі фахівці.

Нині до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено понад 60 тисяч злочинів, вчинених росіянам на території України в звʼязку з агресією і тимчасовою окупацією. Міжнародний кримінальний суд в Гаазі дуже якісно працює з збиранням, оцінкою і зберіганням доказів по всім напрямкам: як в питанні злочину геноциду проти українського народу, так і в питаннях тортур і позасудових страт. Так, всі юридичні процедури потребуватимуть значного часу, але я не маю сумнівів, що воєні злочинці рф будуть покарані», — підкреслює представник «Голосу».

Україна поважає міжнародне гуманітарне право і ще з 2014 року демонструє, що всебічно дотримується його, в тому числі стосовно своїх громадян.

«Міжнародний кримінальний суд дуже чітко артикулює, що міжнародне гуманітарне право поширюється на всі сторони конфлікту. Українська сторона завжди поділяла і підтримувала цю позицію і якщо було якесь правопорушення з боку наших громадян — Україна його розслідуватиме. Ми це робили раніше і будемо робитимо надалі виконуючи наші міжнародно-правові зобов’язання. Але за поточних обставин не може бути ніякого зміщення акцентів: агресором є рф, тисячі злочинів вчинила саме рф і її суб’єктиі саме вони першочергово будуть розслідувані», — акцентує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини