Всі законопроекти із «Кримської платформи» готові до розгляду парламентом, — Рустем Умєров

Всі законопроекти із «Кримської платформи» готові до розгляду парламентом, — Рустем Умєров

Податковий комітет Верховної Ради рекомендував парламенту ухвалити в цілому законопроекти №5501-д і №5503-д про податкові та митні зміни для скасування ВЕЗ «Крим». Тепер всі законопроекти з пакету «Кримської платформи» готові до винесення на розгляд парламенту. Вчора узгодження комітетів також отримав законопроект №5502-д про скасування Вільної економічної зони «Крим», повідомив ініціатор законопроекту, народний депутат фракції «Голос» Рустем Умєров.

«Щойно комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ухвалити за основу та в цілому два останніх законопроекти з пакету «Кримської платформи» — №5501-д і №5503-д. Це останній крок для голосування в залі парламенту. Вчора економічний комітет вже рекомендував ухвалити основний законопроект №5502-д, який скасовує ВЕЗ «Крим», — зазначив Рустем Умєров.

Він пояснив, що мова йде не просто про скасування вільної економічної зони «Крим», а про перенесення в інші закони позитивних моментів, які були в ВЕЗ «Крим». Наприклад, в документі №5501-д залишаються норми про скасування загальнодержавних та місцевих податків та зборів на окупованих територіях. Другий момент — платники податків звільняються від обов'язку подавати податкові звітності. По-третє, зупиняється нарахування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства.

«Зовсім скоро скасуємо цей ганебний закон, який прирівнює громадян України з кримською пропискою до іноземців, а також створює можливості для тіньових схем торгівлі з окупантом», — підкреслив нардеп.

Останній тиждень команда «Голосу» разом з парламентськими колегами активно працювала над тим, щоб встигнути ухвалити пакет законопроектів «Кримська платформа» вчасно. Також «Голос» ініціював та успішно схвалив у міжнародному конгресі «Альянсу лібералів і демократів за Європу» (ALDE) резолюцію партії «Голос» про засудження агресії РФ та на підтримку «Кримської платформи».

Підписуйся на нашi

ще новини