Встановлення штучних обмежень у діяльності народних депутатів містить ознаки злочину, — Андрій Осадчук

Встановлення штучних обмежень у діяльності народних депутатів містить ознаки злочину, — Андрій Осадчук

Перешкоджання народним депутатам вести міжнародну діяльність під час повномасштабної війни не тільки не сприяє отриманню допомоги від партнерів, а й має ознаки злочину. На цьому наполягає народний депутат «Голосу», перший заступник голови парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

«Народний депутат України має спеціальний статус, спеціальні завдання і спеціальні повноваження, в тому числі здійснювати міжнародну діяльність. При цьому законодавство про правовий режим воєнного стану якраз гарантує Верховній Раді та народним депутатам, що їхні права (на відміну від прав інших громадян) не підлягають звуженню. Бо саме це і є інструментом балансу сили військових з силою цивільних. Це є одна з ключових гарантій забезпечення демократії. І будь-які офіційні рішення, що створюють депутатам парламенту штучні перешкоди для їх діяльності — мають ознаки злочину і несуть пряму загрозу демократії», — пояснює представник «Голосу».

Більше того, такі обмеження міжнародної діяльності для парламентарів грають на руку ворогу.

«Завданням путіна було і залишається зменшення міжнародної підтримки України. Але чи все ми зробили за час великої війни, щоб ця допомога від партнерів надходила? Чи достатньо працювали над цим? Бо коли ті, хто мають робити певну роботу відповідно до закону, її не роблять, бо їм створюють штучні обмеження, це має цілком конкретні наслідки, особливо під час війни», — резюмує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини