Втримувати Україну у фокусі уваги союзників, — Кіра Рудик про головне завдання наших політиків і дипломатів

Втримувати Україну у фокусі уваги союзників, — Кіра Рудик про головне завдання наших політиків і дипломатів

За понад два роки повномасштабної війни бойові дії і удари по Україні стали буденністю для вільного світу. До того ж, країни зосереджуються на внутрішніх проблемах, тому щоб повернути Україну у фокус уваги на Заході, слід докладати у кілька разів більше зусиль. Так вважає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Війна, в якій ми живемо зараз, стала новою нормою для демократичного світу і, на превеликий жаль, новини про кількість загиблих українців і руйнування, спричинені росією, вже не вражають пересічного європейця чи американця. Крім того, і США, і Європа, і Велика Британія знаходяться в передвиборчому періоді і сфокусовані на цьому питанні. Тож нам потрібно працювати ще інтенсивніше тільки для того, щоб отримати хоч якесь висвітлення в європейських медіа», — констатує народна депутатка.

Виходячи з цих реалій, кожному українцю, від дипломатів до переселенців і діаспорян, слід посилити роботу з партнерами на всіх рівнях.

«Зараз головна задача — сконцентруватися на тому, щоб питання України перебувало на порядку денному наших партнерів. Навіть без їх на те бажання. І це частина роботи, яку мають робити не тільки українські дипломати і політики, а й всі, хто має дотичність до інформаційного поля наших союзників. Всі, хто може працювати на міжнародних майданчиках, зараз мають робити це набагато інтенсивніше. Це наша нова реальність», — підкреслює народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини