Вулиця посилить Україну на переговорах у Нормандському форматі, — Роман Лозинський

Вулиця посилить Україну на переговорах у Нормандському форматі, — Роман Лозинський

Якщо президент не представляє чітку позицію і план із захисту інтересів України в Парижі — йому на допомогу приходить вулиця.

8 грудня люди нагадають про українські червоні лінії як власному президенту, так і іншим сторонам перемовин. Це посилить для президента України можливість маневру у складному політичному полі Нормандського формату, — розповів в ефірі «Прямого каналу» 5 грудня розповів Роман Лозинський.

Пряма мова Романа Лозинського, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— Ми закликаємо українців вийти 8 грудня на мирні вуличні акції саме для того, аби посилити позицію президента України на переговорах у Нормандському форматі.

Якщо президент не може сам однозначно і чітко озвучити позицію та червоні лінії, ми маємо посилити його позицію і сказати, що він ніколи не піде на поступки Путіну. І я маю велике сподівання, що ці акції продовжаться 9 грудня і привітають президента Зеленського з перемогою, яку він привезе.

Хоча наразі очікування протилежні. Саме тому президент повинен висловлювати чітку позицію, і тільки тоді буде міжнародна підтримка.

І нехай це буде уроком для президента: ми повинні й надалі виходити на будь-які події на міжнародній арені як єдиний фронт — всі партії, всі українці.

Підписуйся на нашi

ще новини