Як Covid-реанімаціям дихати асфальтом?, — Інна Совсун про розподіл урядом коштів

Як Covid-реанімаціям дихати асфальтом?, — Інна Совсун про розподіл урядом коштів

Нова хвиля пандемії насувається нестримно, країна скоро перейде в «жовту» зону, а в перспективі — у повний локдаун. При цьому грошей на кисень для Covid-лікарень не виділено взагалі. Натомість пропонують виділити 15 млрд грн додатково на дороги і ще 4 мільярди — на субвенції мажоритарникам на округи. Про це заявила народна депутатка від партії «Голос» Інна Совсун.

«15 млрд грн додатково — на дороги. Саме це пропонується в законопроекті, який зареєстрували «слуги». Це законопроєкт, яким розподіляються ті самі 28 млрд грн додаткових надходжень від митниці. А знаєте, скільки грошей уряд виділив на кисневі станції за все літо? В регіонах кажуть — нічого. На МОЗ пропонують виділити додатково — 87 млн грн. І я підозрюю, що це не на кисневі станції, інакше про це написали б у пояснювальній записці. У мене немає слів, щоб це прокоментувати», — обурюється депутатка.

Вакцинація теж провалилась — повністю щеплені майже 12% українців, наголосила Інна Совсун.

«Грошей на допомогу підприємцям під час нового локдауну держава виділяти не збирається, облаштовувати школи комп'ютерами для дистанційного навчання теж. При цьому субвенції на округи передбачені у 4 млрд грн, це фактично фінансування лояльності мажоритарників. Очевидно, в лікарнях доведеться дихати асфальтом», — констатує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини