Як держава готується до можливих випадків коронавірусу: «Голос» вимагає терміново скликати Комітет з питань здоров’я нації

Як держава готується до можливих випадків коронавірусу: «Голос» вимагає терміново скликати Комітет з питань здоров’я нації

Депутати «Голосу» вимагають від голови Комітету з питань здоров’я нації Михайла Радуцького скликати позачергове засідання комітету та пояснити, наскільки Україна готова до можливих випадків коронавірусу.

Коронавірусна інфекція поширюється не лише Азією, але й Європою, тому країни посилено готуються реагувати на можливі спалахи. Українська влада має докласти максимум зусиль не лише до забезпечення захисту громадян, але й до адекватного й належного інформування суспільства про реальний стан справ.

Тому «Голос» вимагає провести спеціальне засідання Комітету з питань здоров’я нації, залучити всі відповідальні відомства та прозвітувати про стан підготовки та подальші плани з реагування на можливі випадки інфекції.

Ми маємо почути від влади чіткі відповіді на найважливіші питання.

→ На кого покладені функції головного державного санітарного лікаря, якщо міністерка перебуває в обсервації?

→ Коли буде поданий в парламент законопроект «Про систему громадського здоров‘я»?

→ Скільки лікарів та у яких лікарнях України дійсно готові до прийому потенційних хворих на коронавірус, знають, як діагностувати хворобу, і як лікувати можливі ускладнення?

→ У яких лікарнях України є спеціальні комплекти з комбінезону, окулярів, рукавичок та респіратора, які ВООЗ рекомендує для захисту від коронавірусної інфекції? Чи були одягнені у такі комплекти медики, що зустрічали українців, евакуйованих з Уханю?

→ У яких українських лікарнях є всі необхідні витратні матеріали для виявлення коронавірусу?

→ Які лікарні обладнані апаратами штучної вентиляції легень та мають можливість лікувати пацієнтів із вірусною інфекцією не лише у відділеннях інтенсивної терапії, а також забезпечувати їх ізоляцію?

→ Як за необхідності МОЗ буде встановлювати статус карантину і забезпечення належної оплати медичних працівників?

→ Чи є у МОЗ комунікаційна стратегія, як підготувати населення до можливих випадків коронавірусу та що робити українцям, щоб не захворіти?

→ Коли Міністерство охорони здоров’я опублікує інформацію про те, хто з заступників за що відповідає, поки міністерка Скалецька два тижні перебуває у санаторії в Нових Санжарах?

Засідання комітету має відбутися в найкоротші терміни, щоб українське суспільство знало, наскільки готова Україна, та що робити у разі появи коронавірусу в країні.

Підписуйся на нашi

ще новини