Якби не провладна стратегія «гасіння пожеж», підтримка Вашингтона була би значно потужніша, — Андрій Осадчук

Якби не провладна стратегія «гасіння пожеж», підтримка Вашингтона була би значно потужніша, — Андрій Осадчук

Володимир Зеленський фактично у всіх складних ситуаціях працює «другим номером». Він ніколи не реагує на виклики вчасно, ніколи не йде на випередження, надаючи перевагу стратегії «гасіння пожеж» із суттєвим запізненням. Таким чином ми всі в Україні тільки втрачаємо можливості. Чим далі, тим ціна цих втрат може бути більшою. Днями була перша річниця інавгурації Джозефа Байдена — найбільш проукраїнського президента в історії США. Його обрання було величезною можливістю для України. Можливістю, яку ми не змогли повністю реалізувати через непрофесійну і безвідповідальну позицію Банкової впродовж цього року. Таку думку висловив заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Замість того, щоб просто виконувати свої зобов’язання та обіцянки, які Володимир Зеленський давав американським союзникам та українському народові, він витрачає час на маніпуляції й політичні ігрища. На початок 2022 року майже все, що обіцяла його команда в частині розвитку верховенства права і незалежних інституцій не виконано. Відповідно розраховувати, що США зобов’язані беззастережно робити максимум для України, не зовсім справедливо з точки зору партнерства.

Так, американці виконують те, що вони обіцяли, не полишають Україну, дають нам гроші та озброєння. Але я впевнений, що ми могли би розраховувати на набагато вищий рівень підтримки Вашингтона, якби Зеленський вчасно і до кінця виконував те, що наобіцяв союзникам і всім нам», — підкреслив Андрій Осадчук.

Замість системної роботи з Заходом і комунікації з народом Зеленський лише іноді пише твіти і робить несподівані заяви, які більше сприяють паніці, ніж розвіюють її. Про можливу ескалацію збройного конфлікту з боку РФ говорять вже щонайменше третій місяць. Кількість і суть інформації, що постійно йде із західних столиць, надзвичайно серйозна. А президент у своєму зверненні до українців говорить про «чутки біля під’їзду».

Цікаво, що він має на увазі: статті у топових західних виданнях чи заяви світових лідерів, які щоденно борються за нашу з вами безпеку в дипломатичному протистоянні з Кремлем. Така тональність є абсолютно неприйнятною і точно не допомагає ситуації, в якій зараз перебуває Україна, вважає політик.

«Я думаю, що за будь-яких обставин західні союзники зроблять все, щоб не допустити нової ескалації. Але дуже багато залежить і від української влади, яка, очевидно, до сьогоднішнього дня дуже погано справляється з тими повноваженнями, які надані їй українською Конституцією. На жаль, я не думаю, що це вдасться докорінно змінити в найближчій перспективі. Тільки зміна політичних еліт на вулиці Банковій може якісно змінити ситуацію в стосунках України і Заходу, який зараз боронить не так Україну, як світовий порядок і безпеку Європи», — наголосив народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини