Якщо не забезпечити ефективність санкційного механізму, страждатимуть західні компанії, — Андрій Осадчук

Якщо не забезпечити ефективність санкційного механізму, страждатимуть західні компанії, — Андрій Осадчук

Рішення ЄС криміналізувати обхід санкцій проти росії — добре, але воно запізнилось на два роки. За цей час агресор встиг адаптуватись і перебудувати свої ланцюжки постачань і продажів. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Коли ми півтора року тому говорили, що пакети санкцій — це добре, але покарання за обхід санкцій має бути обовʼязково, інакше це все не має сенсу, з нами остаточно погодились фактично тільки на початку цього року. І тепер сподіваємось, що хоча би до кінця 2024 року ці механізми покарання за обхід санкцій будуть запроваджені. Бо інакше вся ця санкційна історія, можливо, більше шкодить європейським і американським компаніям, ніж самій росії. На жаль, це факт», — констатує народний депутат.

Європейська політична і бюрократична система дуже повільна, натомість агресор діє набагато швидше.

«На жаль, комфортна тиха мирна Європа до такої міри звикла до розміреного, спокійного життя, що навіть попри пряму загрозу колапсу свого світу, вони досі фактично не здатні перебудувати систему управління. Як наслідок, все відбувається катастрофічно повільно і цим користується рф, яка діє в рази швидше. Історія з санкціями — яскравий тому приклад», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини