Ярослав Юрчишин свідчитиме в ДБР у справі про злочинну змову суддів КСУ

Ярослав Юрчишин свідчитиме в ДБР у справі про злочинну змову суддів КСУ

Народного депутата від «Голосу» Ярослава Юрчишина запрошено до Державного бюро розслідувань як свідка у кримінальній справі, що була порушена за його заявою про імовірну злочинну змову суддів КСУ з метою захоплення влади.

ДБР Ярослав Юрчишин має відвідати 12 листопада.

Заяву про злочин депутат скерував до Офісу генпрокурора 29 жовтня. Кримінальне провадження за ст. 109 Кримінального кодексу України (захоплення державної влади) було зареєстровано, внесено в Єдиний реєстр судових розслідувань та направлено у ДБР.

У ДБР справу перекваліфікували за ч. 2 ст. 344 — Втручання у діяльність державного діяча з використанням свого службового становища.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», першого заступника голови комітету ВР з питань антикорупційної політики:

— Слідчі перекваліфікували справу, аргументуючи це кращою перспективою доведення. Я планую надати слідству усю відому мені інформацію щодо обставин справи та ймовірного кримінального правопорушення.

Переконаний, що, якщо факти незаконної діяльності суддів справді мали місце, то вони повинні понести відповідальність в рамках чинного законодавства. Ми вже добилися відкриття провадження і маємо зробити все, щоб суспільство дізналося правду про те, хто саме і з якою метою впливав на суддів КСУ.

Підписуйся на нашi

ще новини