Є різні стратегії стосовно конфіскації заморожених активів рф відповідно до результатів виборів у США, — Кіра Рудик

Є різні стратегії стосовно конфіскації заморожених активів рф відповідно до результатів виборів у США, — Кіра Рудик

До закінчення президентських виборів у США Україна зосереджена на оперативних задачах на треку конфіскації заморожених активів рф. Однак, вже після виборів, залежно від їх результату, буде застосована необхідна стратегія подальшої роботи. Про це повідомила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Стратегії стосовно конфіскації російських активів на випадок перемоги того чи іншого кандидата у США є і вони будуть імплементовані виключно після виборів. Тому до листопада місяця наша робота на цьому треку радше оперативна і спрямована на усунення бюрократичних перепон для отримання кредиту у 50 млрд доларів за рахунок відсотків з заморожених активів рф, який нам обіцяли на засіданні країн Великої сімки», — акцентує лідерка «Голосу».

Ці стратегії різняться, залежно від того, хто переможе на президентських виборах: представник демократів чи республіканців.

«Якщо це буде Камала Гарріс, то ми йдемо тим же шляхом, який був запланований і працювати над конфіскацією активів рф і доведенню санкцій проти рф до того стану, коли конфіскація російських активів стане єдиною логічною можливістю для усіх.

Якщо це буде Дональд Трамп, ситуація зміниться. Нам потрібно буде доносити, що розмороження активів буде величезною поступкою росії і через партнерів тиснути на США, щоб цього не допустити. Це буде дуже складно, бо представники команди Трампа не раз заявляли, що активи можуть розглядатись елементом тиску на рф. Це ілюзія, ми це розуміємо і будемо доносити до них», — пояснила народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини