Єдине обмеження у використанні далекобійної зброї — дотримання міжнародного гуманітарного права, все інше не має значення, — Андрій Осадчук

Єдине обмеження у використанні далекобійної зброї — дотримання міжнародного гуманітарного права, все інше не має значення, — Андрій Осадчук

Якщо Захід справді зацікавлений у справедливому мирі в Європі та світі, покаранні агресора і стабільній безпековій ситуації, то він має надати Україні все для перемоги над росією. Зокрема — зняти будь-які обмеження на застосування далекобійної зброї. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«У нас все ще залишаються проблеми з дозволами застосовувати зброю, яку ми отримали. Це якась геополітична шизофренія, бо єдине обмеження, яке має бути для України — дотримання міжнародного гуманітарного права. Все інше є нісенітницею: якщо ви хочете, щоб ми безкінечно воювали, то ми не зможемо, бо ми банально закінчимось. Але якщо ви хочете встановити справедливий мир в Європі та світі, покарати агресора, то дайте Україні перемогти», — підкреслює народний депутат.

Усі страхи Заходу перед ескалацією не мають під собою жодного підґрунтя і Сили оборони України вже не раз це доводили.

«Досі Україну підтримували так, щоб вона не програла, але не так, щоб вона перемогла. І Курська операція — це демонстрація, що ніяких червоних ліній немає, путін — шахрай, який займається шантажем і який тікає, якщо на нього жорстко тиснути.

У Заходу досі є розкіш того, що ми воюємо за них. Це при тому, що путін не приховує, що він воює саме з Заходом. Бо ціль кремля поки незмінна — домінувати, як це було хоча би за часів СРСР», — резюмує політик.

Підписуйся на нашi

ще новини