Єдиний шлях для країн ЄС захистити себе від москви — дати зараз зброю Україні, — Андрій Осадчук

Єдиний шлях для країн ЄС захистити себе від москви — дати зараз зброю Україні, — Андрій Осадчук

Призупинення збройної допомоги від США для України — загроза не лише для нашої держави, а й для європейського континенту. Тому щоб убезпечити себе від майбутньої путінської агресії, Європа зараз має надати зброю тим, хто цій агресії протистоїть саме зараз, — українцям. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«У Європи є мілітарний потенціал і всі мають розуміти: немає сенсу, щоб будь-яка зброя на континенті припадала пилом на складах. Вона має бути вся в Україні. На кінець другого року великої війни Європа нарешті почала розуміти, що є реальна загроза з боку росії. Про це зараз почали говорити провідні європейські політики. Але єдиний варіант, як їм врятувати себе, — це допомогти Україні зброєю зараз», — підкреслює представник «Голосу».

Однак, за словами Андрія Осадчука, Україна має бути готовою, що постачання від європейських партнерів можуть бути більш повільними.

«Ми маємо налаштовуватись на те, що чим далі в цьому році, тим гірше буде з допомогою, зокрема через виборчі процеси у США. Цю прогалину можуть перекривати європейці, але всі прекрасно розуміють, що за останні 30 років всі європейські країни демілітаризували свої армії. А для того, щоб європейські компанії почали виробляти мільйони снарядів, треба величезну підготовчу роботу і план на роки вперед. Зараз всі ці процеси лише набирають обертів», — пояснює народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини