Юрчишин на допиті в ДБР: у «плівках Вовка» є докази злочинів Конституційного суду

Юрчишин на допиті в ДБР: у «плівках Вовка» є докази злочинів Конституційного суду

До справи про Конституційний суд можуть бути причетними судді Окружного адміністративного суду Києва, яких НАБУ підозрює у намірі захопити державну владу.

Про це заявив народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин на брифінгу перед допитом в Державному бюро розслідувань. Депутата запросили в ДБР як свідка у кримінальній справі, яку порушили за його заявою про ймовірну злочинну змову суддів КСУ.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос»:

— Буду клопотати перед слідчим долучити до справи про КСУ «плівки Вовка», оскільки вони можуть бути тісно пов’язані з перевищенням повноважень конституційними суддями та їх втручанням у діяльність органів державної влади.

Це серйозні обвинувачення, за які продажні судді мають нести відповідальність в рамках закону, якщо факти їхньої незаконної діяльності будуть доведені слідчими. Я зі свого боку повністю сприятиму слідству, щоб суспільство дізналося правду про те, хто і навіщо впливав на суддів Конституційного суду.

Злочинна змова суддів з метою захоплення влади чи зовнішній вплив країни-агресора на Конституційний суд — недопустимі у незалежній демократичній країні, якою є Україна.

Раніше Ярослав Юрчишин скерував до Офісу Генпрокурора заяву про ймовірну злочинну змову суддів КСУ. Згодом кримінальне провадження було зареєстровано, внесено в Єдиний реєстр судових розслідувань та направлено у ДБР. Там справу кваліфікували за ч. 2 ст. 344 — втручання у діяльність державного діяча з використанням свого службового становища.

Підписуйся на нашi

ще новини