За кнопкодавство у Раді буде жорсткіше покарання: вимога «Голосу»

За кнопкодавство у Раді буде жорсткіше покарання: вимога «Голосу»

Фракція «Голосу» дотисла і домоглася більш жорстких правил у Раді, щоб уникнути кнопкодавства, як під час голосування за плагіатора Сергія Шкарлета.

Наступний крок — посилити кримінальну відповідальність та збільшити штрафи для депутатів за кнопкодавство, щоб уникнути інших ганебних голосувань та призначень.

Пряма мова Кіри Рудик, голови партії «Голос», народної депутатки України:

— Просто засудити кнопкодавство у Раді, яке впливає на кадрові зміни, — недостатньо. Потрібно повністю усунути будь-яку можливість голосувати не своєю карткою.

Тепер у залі Ради буде більше камер, зокрема на останніх рядах, щоб контролювати, хто голосує і чи своєю карткою. А депутати більше не зможуть займати вільні місця вкінці залу, де є слоти для карток. Їм доведеться переїхати з задніх рядів і займати лише свої місця.

Ще раніше депутат «Голосу» Андрій Осадчук неодноразово попереджав, що закон про кримінальну відповідальність за кнопкодавство не працюватиме. Важливо змінити цей закон, щоб покарання було ефективним, а не просто існувало на папері.

Щоб зупинити кнопкодавство, до 15 січня регламентний комітет має внести законопроєкт про посилення відповідальності за неперсональне голосування. А Рада має його проголосувати в перший же день роботи, 25 січня. Кнопкодавам не місце у парламенті і ми доб’ємося, щоб покарання за нечесне голосування було жорстким і справедливим.

Підписуйся на нашi

ще новини