Захід визначився допомогати Україні незворотньо і стільки, скільки буде треба, — Андрій Осадчук

Захід визначився допомогати Україні незворотньо і стільки, скільки буде треба, — Андрій Осадчук

Попри те, що українцям природно хотілось би більше партнерської допомоги, як то зброї чи фінансових ресурсів, головне для нас, що Захід остаточно визначився підтримувати наш опір незворотньо і стільки, скільки нам буде потрібно. Таку думку висловив перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Будь-які цифри стосовно допомоги, які зараз озвучуються, це — питання внутрішньої бухгалтерії наших союзників. Абсолютні цифри, які завжди раніше привертали увагу, зараз втрачають своє традиційне значення. Тут головне одне — західний світ під лідерством США, Великої Британії і ЄС визначився чітко і безповоротно: вони будуть допомагати Україні стільки, скільки це потрібно: військово, економічно, гуманітарно. Це не питання окремих бюджетів, а довготривала стратегія. Це вже відбувається», — наголошує представник «Голосу».

Звісно, нам хотілось би більше зброї і ресурсів, це буде надходити поступово. Так, за словами Андрія Осадчука, вже вирішено питання надання Україні снарядів більшої дальності ураження.

«Так, ми би хотіли значно більше зброї і ресурсів, але ми маємо поважати дії наших союзників. Завдяки ним ми здатні утримувати фронт, наносити величезних втрат ворогу. Це триватиме. На скільки — мені відомо, є рішення надавати Україні боєприпаси дальньої дії (ракети для HIMARS). Це нові можливості для знищення ключових інфраструктурних обʼєктів в рф. Це в тому числі наближає кінець Кримського мосту. Його доля вже вирішена, лише питання часу, коли він перестане існувати», — коментує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини