Західні інструктори вражені навичками та мотивацією українських військовиків, — Сергій Рахманін

Західні інструктори вражені навичками та мотивацією українських військовиків, — Сергій Рахманін

Питання підготовки особового складу залишається вкрай важливим як для оборони так і для подальших контрнаступальних дій. Частину особового складу ЗСУ готують в країнах НАТО. Вишкіл відбувається за прискореною програмою, але рівень мотивації й швидкість засвоєння необхідних навичок українських військовослужбовців вражає навіть західних інструкторів. Таку думку висловив член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат «Голосу» Сергій Рахманін.

«Інструктори різних країн відзначають надзвичайну вмотивованість наших бійців і дуже високу адаптивність. Вони швидко засвоюють нові знання, хутко здобувають необхідні навички роботи зі складною технікою. Від вишколу, від кваліфікації особового складу успіх залежить не менше, ніж від якості озброєння», — наголошує народний депутат.

Ще одна деталь — навіть вправні західні інструктори не мають досвіду участі в таких масштабних бойових діях, якими є нинішня російсько-українська війна.

«Інструктори НАТО, навіть дуже навчені, не мають досвіду бойових дій такої інтенсивності й масштабу. Тому набуті за кордоном важливі знання, отримані безцінні навички мають бути адаптовані до умов і особливостей цієї війни. І це вже першочергово залежатиме від мудрості командирів військових частин, до складу яких увіллються бійці, що пройшли через західні навчальні центри», — констатує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини