Захист українських громадян – малих та середніх фермерів, – захист сільських громад та захист національної безпеки: пріоритети «Голосу» під час розгляду законопроекту про ринок землі

Захист українських громадян – малих та середніх фермерів, – захист сільських громад та захист національної безпеки: пріоритети «Голосу» під час розгляду законопроекту про ринок землі

Про землю треба говорити спокійно – депутати «Голосу» домоглися, щоб закон про землю розглядали у нормальному режимі, з повноцінним обговоренням та поясненнями.

Фракція «Голосу» не влаштовувала політичних вистав, а підготувала суттєві правки та пропозиції до закону, щоб захистити українських громадян – малих та середніх фермерів, сільські громади та національну безпеку.

Все це відображено у правках, які «Голос» подав під час підготовки до другого читання. Остаточна позиція «Голосу» залежатиме від того, наскільки наші суттєві правки будуть враховані у кінцевому варіанті законопроекту.

Пряма мова заступника голови фракції «Голосу» Ярослава Железняка:

– Важлива поправка стосується зменшення концентрації землі в одних руках. Ми за малих та середніх фермерів. Раніше йшла мова про 200 тисяч гектарів в одні руки, відповідно 200-300 людей можуть скупити усю землю у країні. Ми запропонували зменшити граничну норми до 10 тисяч гектарів, щоб захистити малих фермерів.

Друге – гроші від продажу державної землі йтимуть у спеціальний фонд розвитку громад. Тобто безпосередньо на розвиток села, громад та місцевої інфраструктури.

Третє – чітка система надання кредитних коштів для малих та середніх фермерських господарств.

І четверте – це безпека. Люди з громадянством країни-агресора, які знаходяться у санкційному списку не можуть придбати українську землю. І тим більше іноземці не зможуть придбати землю біля державного кордону – у 50-ти кілометровій зоні, якими би не були результати референдуму. Є погані приклади країн, які це допустили і мають дуже погані безпекові наслідки.

Підписуйся на нашi

ще новини