Законопроект про «Дія.Сіті» ігнорує вимоги ІТ-спільноти, — Кіра Рудик

Законопроект про «Дія.Сіті» ігнорує вимоги ІТ-спільноти, — Кіра Рудик

«Голос» не підтримав ухвалений законопроект №4303 про «Дія.Сіті» через не враховані вимоги ІТ-спільноти і ігнорування правок фракції, повідомила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Наша позиція послідовна: не підтримали до першого читання, не стали це робити і до другого. Документ не враховував усіх вимог IT-співтовариства до першого читання. Подані нами правки до другого читання також не були враховані», — пояснила депутатка.

Йдеться про правки «Голосу», які передбачали захист ІТ-спеціалістів – ФОП, які надають послуги ІТ-компаніям (їх не мають примушувати вступати до «Дія Сіті»); створення об’єднань резидентів «Дія.Сіті» та участь у них компаній (це має залишитися поза регулюванням, адже нікого не можна примусити стати членом громадського об’єднання); анулювання вимог проводити аудит стартапам і малому ІТ-бізнесу (більшість критики від ІТ — саме про аудит) та можливість для компаній оскаржити рішення про позбавлення їх статусу резидента Дія.Сіті у суді і зберігати статус до рішення суду (запобіжник проти можливих зловживань з боку регулятора).

«На жаль, ці моменти у законі не враховані. Якщо ми дійсно хочемо закріпити за Україною імідж сучасної та розвиненої країни, потрібно забезпечувати довіру та передбачуваність. Довіра здобувається лише, якщо зміни до законів є доречними та узгодженими. Інакше, світові компанії не будуть тут відкривати свої центри розробки», — наголосила лідерка партії.

Підписуйся на нашi

ще новини