Законопроект про кисневі станції необхідно ухвалити негайно, — Інна Совсун

Законопроект про кисневі станції необхідно ухвалити негайно, — Інна Совсун

Сьогодні парламент розглядає ряд законів, пов’язаних з бюджетом. Про внесення змін до порядку денного бюджету на 2021 і 2022 роки. У зв’язку з цим народна депутатка партії «Голос» Інна Совсун нагадала колегам про законопроект, який народні депутати підтримали в першому читанні влітку цього року. Це документ про виділення грошей з держбюджету для встановлення кисневих станцій в українських лікарнях. Сьогодні він просто «завис» у повітрі, хоча є як ніколи актуальним.

«Тоді, коли ми голосували за цей законопроект, представники уряду сказали: «не варто Верховній раді зараз у це втручатися, ми вирішимо це питання на рівні Кабміну». На жаль, питання досі не вирішено. На жаль, літо минуло, а уряд жодним чином не допоміг українським лікарням і пацієнтам підготуватися до нової хвилі епідемії. Ми знаємо, що нова хвиля пандемії буде, ми знаємо, що вже цього тижня Україна переходитиме в «жовту зону», але, на превеликий жаль, ми також знаємо, що українські лікарні не готові до всього цього», — зазначила Інна Совсун.

Вчора міністр охорони здоров’я Ляшко сказав, що станом на сьогодні 30% ліжок з киснем вже зайняті хворими. А це ми ще не дійшли до піку епідемії. Це означає, що в українських лікарнях кисню знову не вистачатиме. Інна Совсун розіслала запити в усі департаменти охорони здоров’я для того, щоб дізнатися, чи були виділені якісь гроші. Декілька департаментів повідомили, що змогли використати залишки з попередньої субвенції.

«Але, на превеликий жаль, від більшості департаментів я отримала такі відповіді: «урядом та місцевими органами влади кошти на закупівлю і встановлення кисневих станцій в закладах охорони здоров’я у поточному році не виділялося». Таких відповідей я отримала десятки з усієї країни. Колеги, коли вже не вистачатиме кисню, влада буде нести за це особисту відповідальність. Наша партія про це говорить вже півроку», — наголосила депутатка.

Вона закликала не гратися з цим питанням. 15 млрд, які Кабмін пропонує виділити на дороги, вистачить, щоб врятувати життя. Дороги це, безумовно, важливо, але навряд чи тоді, коли люди просто задихаються. Це злочин, вважає Інна Совсун. Вона закликає зосередитися і сконцентрувати державні ресурси на тому, що важливо. Допомагати українським лікарям, лікарням та пацієнтам.

Підписуйся на нашi

ще новини