Засоби ППО, трансформатори та укриття, — Інна Совсун про потреби України після атак на енергетичну інфраструктуру

Засоби ППО, трансформатори та укриття, — Інна Совсун про потреби України після атак на енергетичну інфраструктуру

Після нових ударів рф по українських обʼєктах енергетичної інфраструктури, Україна поінформувала партнерів про масштаби уражень та попросила про допомогу. Про це повідомила народна депутатка «Голосу», членкиня комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Інна Совсун.

«Ми з колегами в Комітеті написали листа до парламентів країн-партнерів, де ми фокусуємо увагу по ударах росії на обʼєкти енергетичної інфраструктури і масштаби проблеми, яка зараз утворилась і яка буде поглиблюватись, якщо подібні удари будуть повторюватись», — розповіла представниця «Голосу».

Зокрема, увагу звернули на засоби ППО та трансформатори. Це те, що потрібно для захисту від майбутніх атак і відновлення пошкодженого.

«Нам все ще потрібні трансформатори, тому що ворог все ще бʼє по підстанціях. Так само це питання ППО, для того, щоб прикривати окремі обʼєкти енергетичної інфраструктури. Плюс нам потрібні ресурси, щоб будувати укриття довкола таких обʼєктів. Україна частково це реалізувала, але цього недостатньо. І це теж треба просити в партнерів», — наголосила народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини